Intake

We starten het coachtraject met een face-to-face of een telefonische intake.  Tijdens deze intake breng ik je coachvraag in kaart en formuleren we samen het doel waar we aan gaan werken gedurende de coachwandelingen. De intake werkt verhelderend omdat je door het in kaart brengen van de diverse levensgebieden al inzicht krijgt in de samenhang , 'het probleem' en de oplossing. 


Coach
Wandelingen

Elke coachwandeling begint met een mindful walk van zo'n 10 minuten. Dit houdt in dat we ons bewust concentreren op onze ademhaling en ons lichaam, maar we focussen ons ook op  zintuiglijke sensaties zoals:  voelen, ruiken, zien en horen.  Deze mindful walk helpt je om met volle aandacht te beginnen aan het coachgesprek.Vervolgens gaan we werken aan het in de intake bepaalde doel.
Hoe zorg je ervoor dat je energie in balans is? Dit is een belangrijke vraag die in elk coachtraject terug te vinden is. Daarom onderzoeken we wat  jou energie geeft in het leven en wat jou juist energie kost, zodat we deze balans kunnen herstellen. 
Het coachtraject bestaat uit 5 wandelingen met een frequentie van 1 x per 2 weken. De wandeling duurt 1 uur en 15 minuten, op een nader te bepalen locatie in Amsterdam (en omgeving). Aan het einde van deze 5 sessies kijken we of we de coachsessies continueren of afronden.


Tools 

Om het coachtraject met succes te laten verlopen is het op de eerste plaats noodzakelijk dat er ‘een klik’ ontstaat tussen jou, de coachee, en mij, de coach. Het is belangrijk dat we vertrouwen in elkaar hebben.
Als coach zet ik, naast mijn intuïtie, een aantal 'tools' in.

  • Ik werk met elementen uit de mindfulnessbenadering. Deze pas ik toe in de mindful walk, waarbij we vanuit rust starten met het gesprek.
  • Verder zet ik ook oplossingsgericht coachen in. Hierbij richten we onze aandacht voornamelijk op het werken naar doelen toe en in mindere mate op het analyseren van het verleden. We focussen ons namelijk vooral op het hier en nu en de toekomst. 
  • We maken concreet waar jij naartoe wilt werken, door middel van visualisaties. Bijvoorbeeld: hoe ziet jouw ideale werkdag eruit?
  • Rationeel Emotieve Therapie is een benadering die ik gebruik om je gedachten te onderzoeken. Deze benadering gaat uit van het idee dat onze manier van denken en fantaseren bepaalt hoe we ons voelen, opstellen en gedragen. Wanneer je je gedachten onder de loep neemt en verandert, ga je jezelf ook anders voelen.
  • Aan het einde van iedere coachsessie formuleren we opdrachten, waardoor je ook tussen de coachsessies door kan gaan met het jezelf verder ontwikkelen.

Referenties

"De coachgesprekken die Freekje al wandelend met mij heeft gevoerd hebben mij rust en ruimte gegeven om de volgende stap in mijn loopbaan te kunnen bepalen. Freekje stemt goed af en maakt gebruik van wat er in de natuur aanwezig is, dat heeft diepgang in de gesprekken gebracht. Ik heb haar manier van werken als zeer zorgvuldig en deskundig ervaren. " Mieke, opleider, coach, trainer.

" Het wandelcoachtraject met Freekje heeft mij goed gedaan. Ze brengt je eerst in het hier-en-nu en luistert dan heel goed naar je verhaal. Ze brengt je steeds terug naar wat je echt graag wilt, ook op zakelijk gebied. En de opdrachten in de natuur creëren prachtige metaforen. Heel waardevol." Anna, Oprichter van de School voor Geluk .

"Ik heb het wandelcoachtraject met Freekje als zeer inspirerend, prettig en rustgevend ervaren. Het hier en nu en de mooie omgeving waarin we lopen heb ik door haar wijze van coachen goed in me opgenomen. Ze heeft mij tijdens de wandelingen opnieuw laten inzien waar mijn kwaliteiten liggen. Ik kan weer een nieuwe start maken."  Vivian, administratief medewerker.

" Freekje is een betrokken coach die met haar bijzondere fijne manier van vragen stellen mij heeft geholpen om mijn coachvraag helder in beeld te krijgen. Ze heeft me inzicht gegeven in mijn eigen denkproces. Hierdoor wist ik, na een aantal waardevolle, warme en professionele gesprekken, welke volgende stap te gaan maken."  Judith, wandelcoach en zelfstandig ondernemer interieur & advies.